PrimaveraFEM – Expoziție de fotografie

Ieri 28.02.2020 orele 17.00, la Centrul Cultural – Jean Constantin – din Constanța, a avut loc vernisajul expoziției PrimaveraFEM.

Această expoziție este dedicată primăverii și femeii. Ea cuprinde lucrări de fotografie, realizate de elevi și absolvenți ai cursurilor de artă fotografică din cadrul Centrului Cultural Județean Teodor T. Burada Constanța.

Dragii mei cititori, așa ar suna o știre seacă despre un eveniment cultural deosebit. Trebuie să spun însă, că este mult mai mult. Este un mod deosebit de plăcut de a petrece timpul liber, un obiectiv turistic demn de vizitat în această perioadă, o modalitate plăcută de educație artistică, un mod de a descoperii femeia și primăvara.

Centrul Cultural – Jean Constantin – Constanța încă de la deschidere a fost o gazdă primitoare și foarte generoasă, lucru care avea să fie la fel și acum.

Faptul că expoziția este realizată din lucrările elevilor și a absolvenților cursurilor conduse de către doamna profesor Iulia Pană ne asigură de faptul că avem o unitate a lucrărilor, iar faptul că selecția lucrărilor este făcută de doamna Iulia Pană ne indică un nivel ridicat de calitate.

în cadrul expoziției am avut plăcerea să admir și să analizez lucrări ale lui Raluca Alexe, Ioan Aștefănoaie, Claudia Curcan, Andreea Eremia, Magda Fulger, Georgiana Hanzu, Daniela Ivanciu, Lorena Mitrea, Ionel Mirescu, Simona Moldovan, Dănuț Păun, Andrei Raus, Gabriela Sandu, Andrei Gheorghe, Gabriel Gociu, Ionuț Soare, George Tănăsucă, Mariana Tudorache.

Toți sunt elevi actuali ai cursurilor de artă fotografică din cadrul Centrului Cultural Județean Teodor T. Burada Constanța. Unii dintre ei sunt fotografi deja cunoscuți și foarte apreciați, așa cum este cazul doamnei Magda Fulger al cărei stil este imediat recunoscut de privitor și care a primit multe dovezi de apreciere a lucrărilor sale atât în țară cât și în străinătate. Lucrarea prezentă în această expoziție este o compoziție frumoasă, ce mi-a plăcut foarte mult și în care recunoști cu ușurință stilul Magda Fulger.

Lucrările tuturor elevilor sunt de o calitate bună, dar vreau să menționez aici pe Ioan Aștefănoaie, Claudia Curcan, Georgiana Hanzu, Mariana Tudorache, Ionuț Soare.

Mențiuni speciale are din partea mea Gabriel Gociu pe care îl cunosc de ceva vreme și din alte medii decât cel fotografic. Am remarcat la el o deosebită evoluție în bine a lucrărilor sale și o sensibilitate crescută a acestora.

La capitolul absolvenți găsim numai fotografi deja cunoscuți în mediul fotografilor constănțeni. Aceștia sunt Bianca Bechiș, Diana Bărbulescu, Mihaela Benghea, Florin Călugăreanu, Oana Bărbulescu Ciupitu, Elena Matei, Răzvan Militaru, Dumitru Moraru, Lori Pop, Rosana Popov, Mirela Tatoiu. Lucrările lor arată nivelul ridicat pe care l-a atins fotografia constănțeană.

M-a surprins cel mai mult Răzvan Militaru cu o lucrare de primăvară foarte bună, dar toate lucrările colegilor mei sunt la nivelul ridicat la care mă așteptam să fie.

Ca fotograf și absolvent am participat și eu la această expoziție și vă invit pe toți cititorii mei să mergeți și să îmi descoperiți lucrările alături de cele ale colegilor mei de breaslă.

Dacă iubiți pictura sau designul vestimentar o să găsiți aici și o expoziție de pictură combinată cu design vestimentar realizată tot de Centrului Cultural Județean Teodor T. Burada Constanța. Lucrări deosebit de frumoase veți găsi și aici.

Vreau să mulțumesc pentru sprijinul acordat în realizarea acestor lucrări florăriei Fiori Felici, pe care o găsiți mereu pregătită cu cadouri deosebite în Constanța, la parterul blocului TS 9 scara C, situat pe bulevardul Tomis. Doamna Beatrice, ne-a sprijinit aici cu tot ce am avut nevoie pentru realizarea lucrărilor (trebuie să mărturisesc că am găsit o varietate foarte mare de flori pentru realizarea lucrărilor).

Totodată mulțumesc domnișoarei Bianca Kacso care a avut amabilitatea să îmi servească ca model.

La acest articol nu am să vin cu o galerie foto foarte bogată ci doar cu câteva fotografii pentru a vă stimula să mergeți și să o vedeți, să vă faceți propriile păreri despre lucrări și să le alegeți pe cele care sunt favoritele voastre.

Cu drag Doru Iachim – Fotograf principal Portret Studio Foto.